Tilannekatsaus

Rakennusvaiheen viivästyminen...

Hei!

Viime syksynä toimitilan vuokrasopimusta allekirjoittaessa ajatuksenamme oli, että saisimme liiketoiminnan aloitettua alkuvuodesta 2021. Sillon tuo ajankohta tuntui varsin kaukaiselta ja realistiselta. Espoon kaupungin rakennusvalvonta Suomenojan/Finnoon alueella on kuitenkin hyvin ruuhkautunut ja lupien saaminen kestää ja kestää.

Rakennusprojektimme alkamista on myös hidastanut toimitilan edellisen vuokralaisen hidas muutto uuteen tilaansa. He ovat myös odottaneet rakennuslupaa uudelle tilalleen viime kesästä lähtien. Nyt he ovat luvan vihdoin saaneet, tehneet tarvittavat muutostyöt uuteen tilaansa ja saavat nyt vietyä omat tavaransa pois meidän toimitilastamme tämän viikon aikana.

Näin ollen meidän tilamme muutostyöt olisi tarkoitus aloittaa ensi viikolla. Ensin hommansa hoitavat graffitimaalarit. Pitkä takaseinä tulee saamaan uuden ilmeen taitavien graffititaiteilijoiden toimesta. Jännityksellä odotamme tilan uutta ilmettä!

Odottelemme edelleen rakennuslupaa muutostöille. Tähän mennessä tila on ollut ainoastaan varastokäytössä, joten rakennamme tilaan pukuhuoneet, suihkutilat, wc:t, henkilökunnantilan, hierontahuoneen, varaston sekä juhla-/palaveritilan. Suuri rakennusurakka on myös OCR-esteissä! Näin ollen tekemistä kyllä löytyy jo ennen virallisen rakennusluvan saamista.

Toimitilan ulkopuoli tulee saamaan myös uuden ilmeen. Lastauslaiturille rakennetaan uudet teräsportaat ja -kaiteet sekä nosto-oven viereen rakennetaan uusi tuulikaapillinen sisäänkäynti. Nämä ovat sellaisia muutostöitä, joita ei pysty tekemään eikä tuotteita tilaamaan ennen rakennusluvan saamista.


Paljon on siis vielä tehtävää! Avajaispäivä siis vielä häämöttää hamassa tulevaisuudessa, ja se on täysin riippuvainen rakennusluvan saamisesta. Kauanko siinä menee, sitä ei kukaan tiedä. Toisaalta tämän hetkinen koronatilanne ei ota helpottuakseen, ja voisi olla jopa katastrofaalista juuri tällä hetkellä avata uutta liikuntakeskusta, joten yritämme suhtautua viivästymisiin positiivisin mielin.


Ilmaisia ulkotreenejä emme pysty tällä hetkellä teille tarjoamaan, koska aluehallintovirasto on jatkanut päätöstään kieltää kaikki yli 10 henkilön kokoontumiset myös ulkotiloissa maaliskuun loppuun saakka. Emme näe järkeväksi kuljettaa suuria OCR-esteitä paikalle vain 7-8 henkilön vuoksi, sillä ohjaajia treeneissä tulisi olemaan 2-3.


Toivotaan, että pandemia saataisiin pian hallintaan ja voisimme jatkaa normaalia elämää. Kaikki peukut pystyyn myös nopean rakennusluvan saamisen puolesta!


Nautitaan vielä hetki näistä lumisista talvikeleistä, sillä alkaa vaikuttamaan siltä, että pian se kevät sieltä jo kolkuttaa ovella!


Talvisin terveisin

Miia OCR Factorysta