Ninja Race 2022 - viralliset säännöt


YLEISTÄ

Ninja Race 2022 -kilpailuun sovelletaan UNAA:n (Ultimate Ninja Athlete Association) määrittelemiä virallisia World Ninja Atlete Games -kisan sääntöjä.

Ninja Race -kisarata koostuu yhdeksästä esteestä, jotka suoritetaan ennalta määrätyssä järjestyksessä 1-3 kertaa. Kisarata sekä esteet ovat kaikille samat. Poikkeuksena alle 12-vuotiaitten sarjassa, jossa esteet säädetään mittasuhteiltaan lapsille soveltuviksi. Maksimiaika radan suorittamiselle on 10 minuuttia.
Kilpailija kerää pisteitä esteitä suorittamalla. Jokaisesta onnistuneesti suoritetusta esteestä saa 1-2 pistettä. 2 pisteen arvoisissa esteissä on mahdollista saada 1-2 pistettä riippuen siitä, kuinka pitkälle kilpailija onnistuu esteellä etenemään (koko matka = 2 pistettä, yli puoleen väliin = 1 piste).
Kilpailija saa epäonnistua tai ohittaa maksimissaan 3 estettä kisan aikana. Tämän jälkeen kisasuoritus putoaa pois virallisesta pistelaskusta, vaikkakin kilpailija saa suorittaa radan loppuun.
Este on ylitettävä kerralla, yhdellä suorituksella. Jos kilpailija epäonnistuu esteen ylittämisessä, hänen pisteensä kyseiseltä esteeltä on 0, ja hänen on jatkettava suoraan seuraavalle esteelle.
Voittaja määräytyy ensisijaisesti pisteiden perusteella, toiseksi loppuajan perusteella. Toisin sanoen eniten pisteitä kerännyt kilpailija voittaa. Jos maksimipisteitä keränneitä kilpailijoita on useampi, määräytyy voittaja loppuajan perusteella.

Lisätietoa UNAA:n virallisista säännöistä (englanniksi):
https://ultimateninja.net/about/rules/

RATA & PISTEYTYS

Rata suoritetaan oheisen taulukon mukaisessa järjestyksessä. Maksimi suoritusaika 10min.

JärjestysPisteetEste
11Ninjasteps
22Rulla
32Renkaat
42Peg Board
51Köysikiipeily
6130m juoksu
71Ninjasteps
81Tasapainopuomi
92Otteet
102Flying Monkey
111Köysikiipeily
12130m juoksu
131Ninjasteps
142Rulla
152Cliffhanger
161Renkaat
171Köysikiipeily
18130m juoksu


ESTEET

Ninjasteps (Quintuple steps)

Kilpailussa on 6 ninjastep -askelmaa, ja kilpailijan on edettävä eteenpäin askelmia apuna käyttäen, ilman maakosketusta. Askelmille voi astua, niille voi pysähtyä ja niistä voi ottaa myös käsillä kiinni, mutta jos kilpailija koskettaa maata askelmien välissä, suoritus hylätään.
Rulla (PVC Roller)
Kilpailija etenee 1,8 metrin (lapsilla 1,2m) pituisen matkan tasapainoilemalla läpimitaltaan 10cm muoviputken päällä. Kilpailijan kummankin jalan on oltava putken päällä ylittäessä aloitus- ja pääteviivaa.
Renkaat (Rings)
Kilpailija etenee 18 metrin (lapsilla 9m) pituisen matkan renkaita apuna käyttäen. Renkaiden väli on 1,2-1,8 metriä). Jalat eivät saa koskettaa maata, ja jokaiseen renkaaseen on tartuttava. Suuntaa vaihtaessa sekä viimeisellä renkaalla kilpailijan molemmat kädet on käytävä renkaalla ennen irrottautumista.
Otteet (Grips)
Kilpailija etenee 12 metrin (lapsilla 6m) pituisen matkan erilaisia roikkuvia otteita apuna käyttäen. Jalat eivät saa koskettaa maata, ja jokaiseen otteeseen on tartuttava. Suuntaa vaihtaessa sekä viimeisellä renkaalla kilpailijan molemmat kädet on käytävä renkaalla ennen irrottautumista. Kilpilija saa tarttua ainoastaan otteisiin, ei hihnoihin.
PEG Board
Beg board on reijitetty puulevy, jossa kilpailija etenee roikkuen, puisia otekapuloita hyödyntäen.
Edettävän matkan pituus on aikuisilla 3,65m ja lapsilla 1,8m. Kilpailija voi jättää välistä niin monta reikää kuin haluaa. Tärkeintä on että esteen alussa ja lopussa otekapulat asetetaan vierekkäin määrätyille paikoille.
Köysi (Rope Climb)
Kilpailija kiipeää köyttä pitkin ja ylittää vähintään toisella kädellä koskettamalla köyteen merkityn pisteen (teippi). Aikuisilla merkki on 4,57 metrin korkeudessa, lapsilla 3,65 metrin korkeudessa. Kilpailija voi poistua alas missä vaiheessa köyttä tahansa, kunhan se tapahtuu turvallisesti.
Tasapainopuomi (Balance Beam)
3 metriä pitkä nouseva tasapainopuomi, jonka toinen pääty on nostettu 61cm korkeudelle (lapsilla 45cm). Puomi ylitetään kävelemällä tai juoksemalla. Ei maakosketusta.
Flying Monkey Bars (Laches bar)
Puolien väli 1,21m. Edettävä matka 12,19m (lapsilla 6m). Alle 7 vuotiaat voivat jättää esteen välistä.
Kilpailijan kummatkin kädet on koskettava yhtä aikaa sekä ensimmäistä että viimeistä puolaa. Muuten kilpailija voi edetä esteen vapaasti. Jalat eivät saa koskettaa maata.
Cliffhanger
Kilpailija etenee roikkuen, poikittaisia ulkonevia ”listoja” apuna käyttäen 4,87m (lapsilla 3,65m) pituisen matkan. Kummankin käden on oltava vierekkäin ”listalla” esteen alussa ja lopussa.