HYROX Race 26.5.2024 lisäinfo

Lisätietoa Race Weekendin HYROX-kilpailusta

Alla olevassa videossa on kuvattuna säännöt aiemmin järjestettyyn kisaan. Tänä vuonna poikkeuksena videoon:

- Askelkyykyt rampin edessä

- Kelkan työntö on vihreällä nurmialueella

- Ei kahvakuulaheilautusta

- Farmarikävely tehdään 1,5 kokonaisen kierroksen sijaan 3x puolikkaana kierroksena

- Mukana parisarja ja tiimisarja


Videolta näkee osviittaa kisan kulusta, mutta joitakin eroavaisuuksia vuoden 2024 kisaan löytyy. Teksissä ajankohtaiset tiedot.Kilpailijan tulee noutaa oma ajanottosirunsa salin tiskiltä paikalle saapuessaan. Parit ja tiimit saavat vain yhden ajanottosirun. Paikalla on hyvä olla viimeistään 30 minuuttia ennen omaa lähtöaikaa.

Yleisölle on tilaa OCR estealueen puolella, joten voit ottaa kannustusjoukot mukaasi.

Pukuhuoneissa on lukolliset kaapit, jonne voit jättää arvotavarasi kisan ajaksi. Suihkutilat on käytettävissä kilpailun jälkeen.

Lämmittelyä voi tehdä kaikilla muilla cardiolaitteilla, paitsi soudulla ja hiihdolla, jos niissä on silloin kilpailijoita tekemässä suoritustaan. OCR estealueella mahtuu myös tekemään lämmittelyliikkeitä.

Maali-/lähtösuoralla on vesipiste.


Jokainen kipailija saa nilkkaansa (parikisassa vain toinen, tiimikisassa ensimmäiseksi radalle lähtevä tiimijäsen) SIAC-kilpalijakortin eli ajanottokortin. Juuri ennen lähtöviivan ylittämistä kortti aktivoidaan toimitsijan toimesta päälle. Maaliin tultaessa toimitsija piippaa kortin (ja kilpailijan) saapuneeksi maaliin.

Juoksuradalla naisten pukuhuoneen kohdalla on kierroslaskurimatto, joka laskee juoksijan juoksukierrokset, kun kilpailija ylittää maton. Näyttö, jolta kierrokset näkee kilpailun edetessä, sijaitsee noin aulan kohdalla. Näyttö näyttää lukemat 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ja 8. Kun tauluun tulee numero kahdeksan, voi kilpailija siirtyä suorittamaan toiminnallista tehtävää. Ajanottosirun palauttaessa tarkistetaan, että kilpailija on juossut kaikki juoksukierrokset. Jokaisesta puuttuvasta juoksukierroksesta lisätään loppuaikaan 60 sekuntia aikasakkoa.

Nopeimman ajan suorittanut voittaa kilpailun. Kunkin sarjan kolme parasta palkitaan OCR Factoryn mitaleilla. Kaikki osallistujat saavat osallistujamitalin maaliin tullessaan. Lopullinen sijoitus on selvillä vasta, kun kaikki kyseisen sarjan kilpailijat ovat saapuneet maaliin. Ellei mitalisijoituksille tullut kilpailija pysty jäämään palkintojenjakoon, mitali toimitetaan hänelle myöhemmin.


Parisarjoissa kilpailijat suorittavat kisan kahden hengen joukkueissa, siten että kumpikin osallistuja suorittaa juoksuosuudet kokonaisuudessaan (yhdessä) mutta liikkeet (toistomäärä tai matka) suoritetaan jakaen suoritus haluatussa suhteessa osallistujien kesken. Sekaparit (mies-&naiskilpailija) kisaavat miesten yleisen sarjan painoilla ja toistomäärillä.


Tiimisarjassa kisataan neljän hengen joukkueissa. Mukana naistensarja (4 naista), miesten sarja (4 miestä) ja sekasarja (2 naista ja 2 miestä). Sekasarja voi koostua myös 3 naisesta ja 1 miehestä tai 3 miehestä ja 1 naisesta, mutta tällöin joukkue ei osallistu kärkisijamittelöön, vaan ovat ns. hupisarjassa, saaden ainoastaan maaliintulomitalin ja huikean hauskan kokemuksen.

Tiimisarjan lisäinfo tämän sivun alalaidassa.

HYROX RACE 26.5.

HYROX-kilpailuun lähdetään yhden henkilön/parin lähtöerissä 4 minuutin välein. Ensimmäinen lähtö klo 10.00. Lähtö (ja maali) sijaitsee salin aulassa, josta lähdetään juoksuradalle. Kisa alkaa 8 kierroksen (yksi kierros 120m, kahdeksan kierrosta 960m) juoksulla.


8 juoksukierroksen jälkeen kilpailija siirtyy aulan kohdalta (OCR-seinien vierestä) juoksuradan sisäpuolelle suorittamaan toiminnallisia tehtäviä. Toiminnalliset tehtävät on kuvan mukaisissa kohdissa toiminnallisen harjoittelun aluetta.

Parit tekevät juoksuosuuden aina yhdessä eikä heidän välilleen saa syntyä pidempää kuin 5 metrin eroa.


1. tehtävä on 1000m SkiErg . Kilpailija juoksee juoksuradalta suoraan hiihtolaitteelle ja alkaa suorittamaan tuhannen metrin hiihtosuoritusta. Naisten yleisessä sarjassa hiihtolaite on esiasetettu vastuksen kohtaan nro 5, Naisten PRO- ja miesten yleisessä sarjassa kohtaan 6 ja miesten PRO-sarjassa kohtaan 7. Vastusta saa muuttaa ennen suorituksen aloittamista haluamaansa vastukseen, mutta hiihtosuorituksen aloitettuaan vastusta ei saa enää muuttaa. Kun 1000m on hiihdetty, kilpailija nostaa kätensä ylös ja valvoja tulee tarkistamaan hiihdetyn matkan. Kun valvoja kuittaa suorituksen hyväksytyksi, kilpailija jatkaa matkaansa takaisin juoksuradalle samasta väliköstä, josta hän sinne tulikin eli OCR-seinien vierestä. Matka jatkuu 8 juoksukierroksella.

Parit saavat jakaa hiihto-osuuden haluamassaan suhteessa ja he voivat vaihtaa suorittajaa niin usein kuin haluavat.2. tehtävä on 50m kelkan työntö. Juoksuradan sisäpuolelle tultuaan, kilpailija suuntaa vihreälle nurmimatolle kyykkyräkin oikealta puolelta (pitkän kyykkyräkin sekä burpeehyppyjen suorituspaikan välistä). Nurmimatolle on merkitty teipillä 10 metrin matka, joka on työnnettävä 5 kertaan. Koko kelkan on oltava teippiviivan yli ennen kuin kelkan työntösuuntaa muutetaan. Kun tehtävä on suoritettu, kilpailija jatkaa matkaansa juoksuradalle samaa reittiä kuin tulikin ja juoksee 8 kierrosta.

Naisten sarjan kelkka painaa 75kg, Naisten PRO ja miesten kelkka 125kg ja PRO miesten 175kg.

Parit saavat vaihtaa kelkantyöntäjää aina kuin haluavat. Parin toisen henkilön täytyy kulkea koko ajan suorittajan vierellä.


3. tehtävä on 80m burpeehypyt. Burpeehypyillä edetään eteenpäin niin, että jokaisen burpeeliikkeen jälkeen hypätään tasajalkaloikka eteenpäin. Burpeessa rinnan tulee koskettaa maata. Kun kädet lasketaan maahan burpeeliikkeessä, käsien etäisyys saa olla korkeintaan jalkateränmitan verran edempänä jaloista. Burpeen saa askeltaa taaksepäin, mutta hyppy eteenpäin on tehtävä tasajalkaloikalla. Burpeehypyt suoritetaan mustilla neliönmuotoisilla kumilaatoilla. Laattaosuuden pituus on 18 metriä, edestakaisin 36 metriä. Näin ollen kilpailija tekee burpeehyppyjä kaksi kertaa edestakaisin kumilaattojen matkan verran, mikä tekee yhteensä 72 metriä sekä lisäksi 8 metrin matkan. Kyseinen 8 metrin matka on merkitty kumilaattoihin teippiviivalla. Kummassakin laattaosuuden päädyssä täytyy ylittää uloimmaisen laatan reuna, ennen kuin suuntaa saa vaihtaa tai on burpeeosuuden maalissa. Molemmissa päädyissä liikkeen saa tilankäytöllisistä syistä aloittaa loikalla eteenpäin. (Virallisissa Hyrox-kisoissa liike lähtee aina viivan takaa burpeella ja sitten vasta loikka.) 80 metriä edettyään burpeilla kilpailija jatkaa matkaa seuraavalle 8 juoksukierrokselle.

Parit saavat jakaa burpeet haluamassaan suhteessa ja vaihtaa suorittajaa niin usein kuin haluaa. Parin toisen henkilön täytyy kulkea koko ajan suorittajan vierellä.


4. tehtävä on 200m farmarikävely. Farmarikävelyssä kilpailija kantaa käsissään kahta kahvakuulaa 200 metrin matkan. Kuulat saa laskea halutessaan välillä maahan ja lepuuttaa käsiä. Naisten yleisessä sarjassa kuulat painavat 16kg, naisten PRO - ja miesten yleisessä sarjassa 24kg ja miesten PRO -sarjassa 32kg. Edellisten 8 juoksukierroksen jälkeen kilpailija suuntaa juoksuradan sisäpuolelle samasta kohdasta kuin aiemmissakin tehtävissä. Farmarikävely lähtee takasuoran puolesta välistä, soutulaitteiden vierestä. Kilpailija ottaa kahvakuulat käsiinsä ja lähtee etenemään juoksurataa samaan suuntaan kuin juoksijat. Kuulia kannetaan juoksuradan sisäreunalla, jotta juoksijat pääsee ohitse ulkoreunaa pitkin. Kuulia kannetaan kolme kertaa puolikas kierros sen vuoksi, että kokonaista kierrosta ei voi tehdä juoksun kierroslaskurin vuoksi. Näin ollen kuulien kanssa tullaan soutulaitteiden kohdalta takasuoralta takaisin juoksuradan sisäpuolelle ja jatketaan puolikkaan kierroksen tekemistä, kunnes 3 puolikasta kierosta on kuulien kanssa tehty. Kolme puolikasta kierrosta edettyään kilpailija palauttaa kuulat lähtöpisteeseen. Kuulat palautettuaan kilpailija suuntaa takaisin juoksuradalle OCR-seinien vierestä.

Parit saavat vaihtaa kuulien kantajaa niin usein kuin haluavat. Parin toisen henkilön täytyy kulkea koko ajan suorittajan vierellä.


5. tehtävä on 1000m soutu. Kilpailija juoksee juoksuradalta suoraan soutulaitteelle ja alkaa suorittamaan tuhannen metrin soutusuoritusta. Naisten yleisessä sarjassa soutulaite on esiasetettu vastuksen kohtaan nro 5, Naisten PRO- ja miesten yleisessä sarjassa kohtaan 6 ja miesten PRO-sarjassa kohtaan 7. Vastusta saa muuttaa ennen suorituksen aloittamista haluamaansa vastukseen, mutta soutusuorituksen aloitettuaan vastusta ei saa enää muuttaa. Kun 1000m on soudettu, kilpailija nostaa kätensä ylös ja valvoja tulee tarkistamaan soudetun matkan. Kun valvoja kuittaa suorituksen hyväksytyksi, kilpailija jatkaa matkaansa takaisin juoksuradalle samasta väliköstä, josta hän sinne tulikin eli OCR-seinien vierestä. Matka jatkuu 8 juoksukierroksella.

Parit saavat jakaa soutuosuuden haluamassaan suhteessa ja he voivat vaihtaa suorittajaa niin usein kuin haluavat.


6. tehtävä on 100m askelkyykkykävely. Juoksuradan sisäpuolelle tultuaan, kilpailija suuntaa kaarevan OCR-juoksurampin luokse ja nappaa oman sarjan painoisen säkin selkään. Lattiaan on merkitty teippiviivoin 10 metrin pituinen matka, jonka kilpailija suorittaa askelkyykkykävelyllä 5 kertaa edestakaisin. Askelkyykyissä käytetään lisäpainona painosäkkiä. Säkin paino naisten yleisessä sarjassa on 10kg, naisten PRO - ja miesten yleisessä sarjassa 20kg ja miesten PRO-sarjassa 30kg. Säkki nostetaan hartioille ennen ensimmäistä toistoa, eikä se saa koskettaa maata ennen kuin koko suoritus on tehty hyväksytysti. Jos kilpailija tiputtaa säkin maahan kesken suorituksen, lisätään hänen kilpailun loppuaikaan 5min/pudotus. Jokaista askelkyykkyä suoritettaessa polven täytyy koskettaa maata. Ellei polvi kosketa maata, tehtäväpisteen valvoja huomauttaa asiasta, ja kilpailijan on palattava askel taaksepäin. Askelkyykky voi jatkua toistosta toiseen suoraan tai jokaisen kyykyn jälkeen taaemman jalan voi tuoda toisen viereen ennen kuin lähtee uuteen askelkyykkyyn toisella jalalla. Valvoja valvoo, että kilpailija etenee koko 100 metrin matkan hyväksytysti, jonka jälkeen kilpailija palauttaa säkin samaan paikkaan josta sen otti ja jatkaa matkaa juoksuradalle samaa reittiä kuin tulikin.

Parit saavat jakaa askelkyykkyosuuden haluamassaan suhteessa ja he voivat vaihtaa suorittajaa niin usein kuin haluavat. Säkki ei kuitenkaan saa koskettaa maata vaihtojen yhteydessä. Parin toisen henkilön täytyy kulkea koko ajan suorittajan vierellä.


7. tehtävä on perhosvatsat. Juoksuradan sisäpuolelle tultuaan kilpailija suuntaa perhosvatsojen tekoon merkitylle alueelle. Naisten yleisessä sarjassa toistomäärä on 75, muissa sarjoissa 100. Perhosvatsa suoritetaan niin, että käydään selin makaamaan lattialle jalkapohjat yhdessä. Jalat muodostavat timanttikuvion. Lähtöasennossa kädet koskettavat lattiaa pään takana. Piiskamaisella käsien heitolla eteen ylävartalo nousee ylös ja käsien on kosketettava jalkateriä/lattiaa. Rintakehän täytyy nousta/taittua vähintään lantion kohdalle, jotta liikerata on hyväksytty. Riittävän toistomäärän suoritettuaan kilpailija jatkaa matkaa takaisin juoksuradalle samaa reittiä kun hän tulikin.

Parit saavat jakaa perhosvatsat haluamassaan suhteessa ja vaihtaa suorittajaa niin usein kuin haluaa.


8. ja viimeinen tehtävä on wall ball -heitot. Juoksuradan sisäpuolelle tultuaan kilpailija suuntaa kyykkyräkin vasemmalle puolelle (pitkän kyykkyräkin pukuhuoneiden puolelle). Naisten yleisessä sarjassa toistomäärä on 75, muissa sarjoissa 100. Naisten yleisessä sarjassa pallon paino on 4kg, naisten PRO - ja miesten yleisessä sarjassa 6kg ja miesten PRO-sarjassa 8kg. Wall ball -heitto lähtee kyykyllä, jossa lantion täytyy laskeutua vähintään vaakatasoon, jotta toisto hyväksytään. Kyykyn jälkeen pallo heitetään kyykkyräkin yläreunassa olevaan levyyn ja otetaan kiinni sen pudotessa alas. Pallo saa tippua välillä maahan. Naiset heittävät pallon levyn puolivälin alapuolelle ja miesten on heitettävä pallo levyn puolivälin yläpuolelle. Riittävän toistomäärän suoritettuaan kilpailija palaa juoksuradalle samaa reittiä kuin tulikin, mutta ei lähde juoksukierroksille vaan juoksee suoraan maaliin, joka sijaitsee samassa pisteessä kuin lähtökin.

Parit: Naisparit heittävät 75 toistoa, muut parit 100. Pallon vaihto aina maan kautta, ei ilmasta.


MAALI!!TIIMIKISA


Tiimi koostuu 4 naisesta, 4 miehestä tai 2 naisesta ja 2 miehestä. "Hupisarjaan" voi osallistua myös erilaisella sekatiimin kokoonpanolla. Tällöin tiimi ei ole mukana palkintojen jaossa.

Sekatiimeissä naiset suorittavat painotehtävät naisten yleisen sarjan painoilla ja miehet miesten yleisen sarjan painoilla. Wall balleja heitetään kuitenkin 100x riippumatta siitä onko wall ball -pisteen suorittaja nainen vai mies.


Tiimin neljästä jäsenestä ainoastaan yksi on kerrallaan suorittamassa. Tiimi jakaa etukäteen jokaiselle jäsenelle kaksi tehtäväpistettä (ja sitä edeltävän juoksuosuuden). Tehtäväpisteet voivat olla kaksi peräkkäistä tai kaksi satunnaista pistettä. Tehtäväpisteiden ei siis tarvitse olla kaksi peräkkäistä, vaan tiimijäsentä saa vaihtaa jokaisen juoksuosuuden+tehtäväpisteen jälkeen.


Tiimijäsen, joka suorittaa ensimmäisen juoksuosuuden ja tehtävän eli Ski Ergin laittaa nilkkaansa ajanottosirun ja lähtee matkaan starttiviivalta salin aulasta. Muut tiimijäsenet ryhmittäytyvät OCR-seinien läheisyyteen, jossa vaihtoalue sijaitsee. Vaihtoalue on rajattu alue, johon asettuu aina tiimistä vain se jäsen, joka on seuraavana suoritusvuorossa. Muu tiimi voi odotella rajatun alueen ulkopuolella.


Ajanottosiru täytyy vaihtaa aina kilpailijalta toiselle vaihtoalueella. Näin kierroslaskuri pystyy laskemaan jokaisen tiimijäsenen juoksukierrokset.


Kun viimeistä pistettä (wall ball) suorittava tiimijäsen on suorituspaikalla, voi muu tiimi tulla kannustamaan tiimikaveria. Muiden tiimijäsenten on sijoituttava siten, etteivät he häiritse muita kilpailijoita. Kun 75x/100x heittoa on suoritettu, koko tiimi juoksee yhtä matkaa maaliin.Kilpailu alkaa klo 10. Suoritusjärjestys on seuraava:


Miehet PRO

Miesparit

Sekaparit

Naiset PRO

Miehet yleinen

Miesten tiimit

Sekatiimit

Naisten tiimit

Naiset yleinen

Naisparit