Kisaviikonlopun lisäinfo - HYROX

Lisätietoa joulukuun HYROX-kilpailusta

HYROX RACE 11.12.

HYROX-kilpailuun lähdetään 2 henkilön lähtöerissä 7 minuutin välein. Lähtö (ja maali) sijaitsee salin aulassa, josta lähdetään juoksuradalle. Kisa alkaa 8 kierroksen (yksi kierros 120m, kahdeksan kierrosta 960m) juoksulla. Jotta pysyt juoksukierrosten laskuissa mukana, voit piirtää viivan joka kierroksen jälkeen salin seinässä olevalle valkotaululle tai ottaa ranteeseesi 8kpl OCR Factoryn silikonirannekkeita (tai esim. omia hiuspompuloita) ja jokaisen kierroksen jälkeen siirtää yhden niistä toisen käden ranteeseen. Maalisuoran kohdalla on väliaikalaskuri, joka laskee kilpailijan jokaisen juoksukierroksen. Mitalistien väliajoista tarkistetaan, että he ovat juosseet jokaisella juoksuosuudella 8 kierrosta. 8 juoksukierroksen jälkeen kilpailija siirtyy aulan kohdalta (OCR-seinien vierestä) juoksuradan sisäpuolelle suorittamaan toiminnallisia tehtäviä. Toiminnalliset tehtävät on kuvan mukaisissa kohdissa toiminnallisen harjoittelun aluetta.


Jokainen kipailija saa olkavarteensa SIAC-kilpalijakortin eli ajanottokortin. Juuri ennen lähtöviivan ylittämistä kortti aktivoidaan toimitsijan toimesta päälle. Maaliin tultaessa toimitsija piippaa kortin (ja kilpailijan) saapuneeksi maaliin. Nopeimman ajan suorittanut voittaa kilpailun. Kunkin sarjan kolme parasta palkitaan OCR Factoryn mitaleilla. Kaikki osallistujat saavat osallistujamitalin maaliin tullessaan. Lopullinen sijoitus on selvillä vasta, kun kaikki kyseisen sarjan kilpailijat ovat saapuneet maaliin. Ellei mitalisijoituksille tullut kilpailija pysty jäämään palkintojenjakoon, mitali toimitetaan hänelle myöhemmin.1. tehtävä on 1000m SkiErg . Kilpailija juoksee juoksuradalta suoraan hiihtolaitteelle ja alkaa suorittamaan tuhannen metrin hiihtosuoritusta. Naisten yleisessä sarjassa hiihtolaite on esiasetettu vastuksen kohtaan nro 5, Naisten PRO- ja miesten yleisessä sarjassa kohtaan 6 ja miesten PRO-sarjassa kohtaan 7. Vastusta saa muuttaa ennen suorituksen aloittamista haluamaansa vastukseen, mutta hiihtosuorituksen aloitettuaan vastusta ei saa enää muuttaa. Kun 1000m on hiihdetty, kilpailija nostaa kätensä ylös ja valvoja tulee tarkistamaan hiihdetyn matkan. Kun valvoja kuittaa suorituksen hyväksytyksi, kilpailija jatkaa matkaansa takaisin juoksuradalle samasta väliköstä, josta hän sinne tulikin eli OCR-seinien vierestä. Matka jatkuu 8 juoksukierroksella.


2. tehtävä on 75/100x kahvakuulaheilautus. Juoksuosuuden jälkeen kilpailija suuntaa keskialueelle kahvakuulaheilautuksille merkitylle alueelle. Naisten yleisessä sarjassa kahvakuulan paino on 16kg ja toistomäärä 75 toistoa. Kahvakuulan täytyy nousta vähintään vaakatasoon. Kädet saa olla suorina tai hieman koukussa, pääasia on, että kahvakuula nousee rinnan korkeudelle. Naisten PRO- ja miesten yleisessä sarjassa toistoja on 100 ja kuulan paino 18kg. Miesten PRO -sarjassa toistoja on 100 ja kuulan paino 20kg. Valvoja laskee toistot sekä valvoo, että kuula nousee tarpeeksi korkealle. Jos kuula jää liian alas, valvoja ilmoittaa, ettei toistoa lasketa. Kun tarvittava toistomäärä on suoritettu, kilpailija jatkaa matkaansa juoksuradalle ja juoksee 8 kierrosta.


3. tehtävä on 72m burpeehypyt. Burpeehypyillä edetään eteenpäin niin, että jokaisen burpeeliikkeen jälkeen hypätään tasajalkaloikka eteenpäin. Burpeessa rinnan tulee koskettaa maata. Kun kädet lasketaan maahan burpeeliikkeessä, käsien etäisyys saa olla korkeintaan kyynärmitan verran edempänä jaloista. Burpeehypyt suoritetaan mustilla neliönmuotoisilla kumilaatoilla. Laattaosuuden pituus on 18 metriä, edestakaisin 36 metriä. Näin ollen kilpailija tekee burpeehyppyjä kaksi kertaa edestakaisin kumilaattojen matkan verran, mikä tekee yhteensä 72 metriä. Kummassakin laattaosuuden päädyssä täytyy ylittää uloimmaisen laatan reuna, ennen kuin suuntaa saa vaihtaa tai on burpeeosuudenmaalissa. 72 metriä edettyään burpeilla kilpailija jatkaa matkaa seuraavalle 8 juoksukierrokselle.


4. tehtävä on 200m farmarikävely. Farmarikävelyssä kilpailija kantaa käsissään kahta kahvakuulaa 200 metrin matkan. Kuulat saa laskea halutessaan välillä maahan ja lepuuttaa käsiä. Naisten yleisessä sarjassa kuulat painavat 16kg, naisten PRO - ja miesten yleisessä sarjassa 24kg ja miesten PRO -sarjassa 32kg. Edellisten 8 juoksukierroksen jälkeen kilpailija suuntaa juoksuradan sisäpuolelle samasta kohdasta kuin aiemmissakin tehtävissä. Farmarikävely lähtee takasuoran puolesta välistä. Kilpailija ottaa kahvakuulat käsiinsä ja lähtee etenemään samaan suuntaan juoksurataaa kuin juoksijat (vastapäivään radalla). Kilpailija etenee yhden täyden ratakierroksen (120m) sekä puolikkaan kierroksen. Puolikkaan kierroksen edettyään kilpailija kääntyy radan sisäpuolelle samasta kohdasta kuin juoksukierrosten jälkeen (OCR-seinien vierestä) ja palauttaa kuulat lähtöpisteeseen. Kuulat palautettuaan kilpailija suuntaa takaisin juoksuradalle OCR-seinien vierestä.


5. tehtävä on 1000m soutu. Kilpailija juoksee juoksuradalta suoraan soutulaitteelle ja alkaa suorittamaan tuhannen metrin soutusuoritusta. Naisten yleisessä sarjassa soutulaite on esiasetettu vastuksen kohtaan nro 5, Naisten PRO- ja miesten yleisessä sarjassa kohtaan 6 ja miesten PRO-sarjassa kohtaan 7. Vastusta saa muuttaa ennen suorituksen aloittamista haluamaansa vastukseen, mutta soutusuorituksen aloitettuaan vastusta ei saa enää muuttaa. Kun 1000m on soudettu, kilpailija nostaa kätensä ylös ja valvoja tulee tarkistamaan soudetun matkan. Kun valvoja kuittaa suorituksen hyväksytyksi, kilpailija jatkaa matkaansa takaisin juoksuradalle samasta väliköstä, josta hän sinne tulikin eli OCR-seinien vierestä. Matka jatkuu 8 juoksukierroksella.


6. tehtävä on 96m askelkyykkykävely. Juoksuradan sisäpuolelle tultuaan, kilpailija suuntaa vihreälle nurmimatolle kyykkyräkin oikealta puolelta (pitkän kyykkyräkin sekä burpeehyppyjen suorituspaikan välistä). Nurmimaton pituus on 12m, joten kilpailija etenee askelkyykyin 12 metrin matkan edestakaisin 4 kertaa, jotta 96 metriä tulee täyteen. Askelkyykyissä käytetään lisäpainona painosäkkiä. Säkin paino naisten yleisessä sarjassa on 10kg, naisten PRO - ja miesten yleisessä sarjassa 20kg ja miesten PRO-sarjassa 25kg. Säkki nostetaan hartioille ennen ensimäistä toistoa, eikä se saa koskettaa maata ennen kuin koko suoritus on tehty hyväksytysti. Jos kilpailija tiputtaa säkin maahan kesken suorituksen, lisätään hänen kilpailun loppuaikaan 5min/pudotus. Jokaista askelkyykkyä suoritettaessa polven täytyy koskettaa maata. Ellei polvi kosketa maata, tehtäväpisteen valvoja huomauttaa asiasta, ja kilpailijan on palattava askel taaksepäin. Askelkyykky voi jatkua toistosta toiseen suoraan tai jokaisen kyykyn jälkeen taaemman jalan voi tuoda toisen viereen ennen kuin lähtee uuteen askelkyykkyyn toisella jalalla. Valvoja valvoo, että kilpailija etenee koko 96 metrin matkan hyväksytysti, jonka jälkeen kilpailija jatkaa matkaa juoksuradalle samaa reittiä kuin tulikin.


7. tehtävä on perhosvatsat. Juoksuradan sisäpuolelle tultuaan kilpailija suuntaa perhosvatsojen tekoon merkitylle alueelle. Naisten yleisessä sarjassa toistomäärä on 75, muissa sarjoissa 100. Perhosvatsa suoritetaan niin, että käydään selin makaamaan lattialle jalkapohjat yhdessä. Jalat muodostavat timanttikuvion. Lähtöasennossa kädet koskettavat lattiaa pään takana. Piiskamaisella käsien heitolla eteen ylävartalo nousee ylös ja käsien on kosketettava jalkateriä. Rintakehän täytyy nousta/taittua vähintään lantion kohdalle, jotta liikerata on hyväksytty. Riittävän toistomäärän suoritettuaan kilpailija jatkaa matkaa takaisin juoksuradalle samaa reittiä kun hän tulikin.


8. ja viimeinen tehtävä on wall ball -heitot. Juoksuradan sisäpuolelle tultuaan kilpailija suuntaa kyykkyräkin vasemmalle puolelle (pitkän kyykkyräkin pukuhuoneiden puolelle). Naisten yleisessä sarjassa toistomäärä on 75, muissa sarjoissa 100. Naisten yleisessä sarjassa pallon paino on 4kg, naisten PRO - ja miesten yleisessä sarjassa 6kg ja miesten PRO-sarjassa 8kg. Wall ball -heitto lähtee kyykyllä, jossa lantion täytyy laskeutua vähintään vaakatasoon, jotta toisto hyväksytään. Kyykyn jälkeen pallo heitetään kyykkyräkin yläreunassa olevaan levyyn ja otetaan kiinni sen pudotessa alas. Pallo saa tippua välillä maahan. Naiset heittävät pallon levyn puolivälin alapuolelle ja miesten on heitettävä pallo levyn puolivälin yläpuolelle. Riittävän toistomäärän suoritettuaan kilpailija palaa juoksuradalle samaa reittiä kuin tulikin, mutta ei lähde juoksukierroksille vaan juoksee suoraan maaliin, joka sijaitsee samassa pisteessä kuin lähtökin.


OSTA LIPPUSI KISAAN TÄÄLTÄ!